Bli en rytter i balanse

Sitsanalyse, teknikktrening, holdningskorrigering og veiledning på aktuell trening relevant for ridning.

Ingeborg er RiB (Rider in Balance) trener og har lang erfaring med undervisning i dressurridning og trening for ryttere. Bakgrunnen som fysioterapeut gir også et godt innblikk i hvordan ryttere kan trene for å bedre prestasjon, forbygge skade og få mer rideglede.  

Husk å aldri oppgi personsensitive opplysninger på e-post!

Ryttertrening kan øke prestasjon og forebygge skader

Hvorfor bruke tid på trening uten hest?

Vi vet at rytteren påvirker hesten i stor grad, på godt og vondt. Når du som rytter har skjevheter eller ubevisste bevegelsesmønstre, kan dette påvirke prestasjonen negativt. Skjevbelastning eller feilbelastning over tid kan også øke risikoen for skader både på hest og rytter. 

Vi som ryttere har et ansvar for å sørge for at vi er best mulig rustet til å ri så balansert som mulig – det gir oss også større rideglede og mestringsfølelse sammen med hesten!

Når du trener uten hest får du tiden du trenger til å konsentrere deg om dine egne bevegelsesmønstre. Det er lettere å lære inn noe nytt uten at du påvirkes av hestens bevegelser, når du setter deg i salen igjen har du flere referansepunkter, og kan enklere gjennomføre det du ønsker. 

Bli en mer balansert og harmonisk rytter

Sitsanalyse og holdningskorrigering er ofte første steg mot å bli en mer balansert og følsom rytter. 

Etter eget ønske kan du også få veiledning på styrke- og bevegelighetstrening som er aktuell for deg og din problemstilling. 

Alle treningsveiledninger tilpasses dine ønsker, mål og behov.

w

Vite mer?

Ta kontakt for mer informasjon og timebestilling.

Husk å ikke oppgi sensitive opplysninger på e-post.

Verdt å vite

Ryttertrening foregår innendørs med nødvendig utstyr. Somregel brukes en balansepute, rulle, matte, strikker, stor ball og BOSU-ball.

Bruk helst ettersittende tøy og sett opp langt hår.

Interessert i intensivkurs med fokus på ryttertrening? Les mer om rideferier og ryttertrening på Venabu eller treningssamlinger i samarbeid med M.Sandbakken Equestrian.

"Jeg har deltatt på ryttertrening i over et halvt år og kjenner stor forskjell i ridningen min! Vi har hatt fokus på balanse, styrke og koordinasjon for å bli bevisst på egen sits og kunne påvirke hesten med den. Der jeg har merket størst forskjell er at løsningene på mine utfordringer nesten alltid ligger i sitsen. Når jeg klarer å rette meg opp å koble på de rette musklene løsner det! Treningen har gjort meg mer bevisst på hvordan rytterens posisjon påvirker hesten og hva men kan gjøre for at samspillet med hesten kan bli lettere. Jobbe med lette hjelpere og få fram det beste i hesten ved hjelp av rytters posisjon og vekthjelp. Anbefaler alle å bli med på ryttertrening! "

Andrine, dressurrytter

"Ingeborg er en dyktig dressurrytter med god forståelse for samspillet mellom hest og rytter. Hun er i tillegg fysioterapeut og ridelærer med en coachende, harmonisk og pedagogisk formidlingsevne. Ingeborg har en unik evne til å lære bort kroppsbevissthet, slik at rytteren både føler og forstår hvordan god sits bidrar til et bedre samspill mellom hest og rytter. Anbefales på det varmeste!"

Pernille, mor til rideelev

Kontaktinfo

(+47) 97899561

[email protected]

 

Åpningstider

Ingeborg er tilgjengelig for behandling mandag, tirsdag og torsdag etter avtale. Tilgjengelig på sms og e-post hver dag. Kort svar- og ventetid. 

Fysioterapeut og Coach
Ingeborg Victoria Tvete

Nedregate 34
2640 Vinstra

sms/tlf: 9789 9561
[email protected]