Treningssamling for ryttere

Treningssamlinger for ryttere i samarbeid med M.Sandbakken Equestrian.

Ingeborg og Marianne har lang fartstid sammen, og holder flere treningssamlinger gjennom året. Du er velkommen til å melde deg på en av våre oppsatte samlinger, eller ta kontakt om du ønsker et pristilbud på samling i din rideklubb.

Husk å aldri oppgi personsensitive opplysninger på e-post!

Treningssamling på SUlseter Rideleir

Planlagte treningssamlinger 2023

«Trening av hest og rytter for harmoni og glede«
9.-11. oktober 2023 (Høstsamling på stall Korstad, Trøndelag)

Planlagte treningssamlinger 2024

Mer info kommer snart!

Arrangere treningssamling

Vi tilbyr også treningssamlinger på andre staller etter ønske. Velg mellom 2- eller 3-dagers samling. Alle treningssamlinger inkluderer flere økter uten hest med sitsanalyse og trening uten hest, teori etter ønske og behov, samt flere rideøkter med individuell undervisning. 

Ønsker du å motta tilbud på treningssamling i din rideklubb/stall?

Kontakt Marianne eller Ingeborg.

Vi setter opp et skreddersydd program tilpasset deres ønsker og behov.

Om instruktørene

Marianne Sandbakken
Marianne driver firmaet M.Sandbakken Equestrian hvor hun driver med undervisning og tar imot hester til innridning, tilridning og trening for kortere eller lengre perioder. Marianne har fått hestehåndtering og undervisning “inn med morsmelka” gjennom familiebedriften Sulseter Rideleir på Vinstra. Hun har selv to hester, og konkurrert opp til MA nivå dressur, og tidlig vært aktiv i kjøresport.
Marianne underviser opp til MB-nivå i dressur, og undervisningen er sympatisk og konsekvent, og blir tilpasset hver enkelt slik at man får stort utbytte uavhengig av egne mål ved ridningen. Hun legger vekt på å skape rideglede og mestring, formidle forståelse for å bedre samspillet mellom hest og rytter. Målet er å gi hesten de beste mulighetene til å utføre de krav og oppgavene vi gir dem gjennom riktig innvirkning og sits.
Marianne er RIB trener (Rider in Balance) og selv vært elev av Maria Therese Engell i flere år.
Hun har utdanning innen pedagogikk, coaching og mentaltrener, som er ett spennende supplement i trenerrollen.
«Følelsen av å mestre, føle utvikling, og ha ett godt samspill med hesten er viktig for egen utvikling».
Ingeborg Victoria Tvete
er utdannet Mensendieck fysioterapeut og autorisert ridefysioterapeut. I tillegg til å jobbe som fysioterapeut driver Ingeborg Venabustallen på Venabygdsfjellet, og underviser i Sulseter sin rideskole på Vinstra. Ingeborg har flere hester og har konkurrert opp til MC-nivå i dressur. I 2017 og 2018 ble hun grenmester i dressur under DHM med dølahesten Møllerbron.
Ingeborg har gjennom flere år arbeidet med ryttere og har stor interesse for å gi rytterne verktøy til å kunne utvikle seg innen sporten. En heldig bivirkning for flere er også mindre kroppslige plager.
Ingeborg er sertifisert Gravity Yoga-instruktør, Rider in Balance trener, og er autorisert dressurdommer 1.

Grunner til å delta på treningssamling

Tidligere treningssamlinger

"Å trene øyet"

En samling med fokus på at du som rytter skal kunne utvikle feridghetene til å analysere egen ridning, og å samarbeide med andre ryttere for fremgang.

3 dagers samling som inkluderer individuelle dressurtimer, felles teori med gjennomgang av hvorfor fokus på posisjon og bruk av hjelperne (sits) er relevant uansett nivå, sitstrening i små grupper, individuell sitstrening med hest og clinique med observasjon av ekvipasje.

"Rytteren i fokus"

En treningssamling med fokus på hvordan du kan legge opp treningen for videreutvikling, prestasjonsfremming og skadeforebygging. 

Inkluderer:
Individuelle dressurtimer, sitsanalyse, yogatimer, felles styrke- og bevegelighetstrening, hjelp til å sette opp individuell treningsplan for hest og rytter.

"Konkurranseforberedende samling"

Treningssamling med hovedfokus konkurranseridning (dressur). 

2- eller 3-dagers samling som inkluderer individuelle dressurtimer, programtrening, teori om programridning, holdningskorrigering/sitsanalyse. 

Langhelgsamling på Sulseter

Hvert år inviterer vi til treningssamling på Sulseter!
4 dager med individuell dressurundervisninng, sitsanalyse, trening uten hest; styrke, bevegelighet, balanse og teknikktrening, teori og masse sosialt påfyll! På vakre Sødorpfjellet legger vi gjerne inn en liten ridetur i løpet av samlingen også for at både 2- og 4-beinte skal få en liten «tenkepause».

"Anbefales på det varmeste🤩 Meget kunnskapsrik! Etter treningssamling med henne i helgen, har jeg fått en mye større forståelse og innsikt i styrker og svakheter i egen kropp. Jeg har fått mange nye verktøy som gjør at jeg nå kan bære kroppen min riktig og det beste av alt, ri hesten min i balanse og harmoni"

Deltaker treningssamling «Å trene øyet»

"Jeg er så takknemlig og imponert over hele opplegget i helga, som har revolusjonert mitt samarbeide med hesten min! Har aldri opplevd maken til framgang på så kort tid. Bøyer meg i hatten og tar av meg støvet!"

Deltaker på treningssamling «Å trene øyet»